Dar od nejlepšího českého řidiče roku 2015

Do soutěže, kterou vyhlásil server auto.cz, poslali čtenáři stovky příběhů, v nichž drtivou převahou ocenili hrdinské skutky českých řidičů. Vyhrát ale mohl jenom jeden z nich, vítězem se stal Jaromír Dušánek, který zachránil na polské lodi život svému kolegovi truckerovi.

Byl to právě Jaromír Dušánek, který přinutil kapitána polské lodi, aby přivolal vrtulník pro infarktem postiženého kolegu Otto Kubíčka. Jen díky včasné lékařské pomoci tento řidič kamionu přežil a může se dál věnovat svému povolání. Vítěz soutěže získal odměnu ve výši 50 000 Kč a rozhodl se celou částku věnovat na dobročinné účely. Přestože je natolik skromný, že se  nechtěl v tomto směru mediálně zviditelňovat, my s vděčností dáváme na vědomost, že 10 000 Kč věnoval naší nadaci, a mockrát za tento dar panu Dušánkovi děkujeme jménem rodin, které finančně podporujeme.

Celý příběh o vítězi soutěže si můžete přečíst zde.

Foto: auto.cz

Otto Kubíček
Zachráněný Otto Kubíček (vlevo) zaslal příběh jen proto, aby se mohl Jaromíru Dušánkovi (vpravo) odvděčit za pomoc.

Dar od nejlepšího českého řidiče roku 2015