Nehoda, která připravila děti o mámu

Před 14 dny se stala dopravní nehoda dvou nákladních vozidel. Menší z nich, dodávku, řídila řidička z povolání, která zemřela. Zanechala po sobě dvě děti ve věku 11 a 14 let. Jejich tatínek zemřel před 6 lety, mají prarodiče, tetu z matčiny strany a náhradního tátu, partnera maminky, který s nimi žil posledních pár let. S kým děti dále budou žít, prozatím nevíme. Dopravní firma, u které řidička jezdila, se nám ozvala s dotazem na sbírku pro tyto děti, přispět chtějí kolegové z této firmy i kolegové z bývalého zaměstnání.

Tento případ spadá do našich pravidel, protože řidička běžně řídila nákladní soupravu, nad 3,5 tuny, v mezinárodní dopravě. Dodávka byla vybavena tachografem a řidič podléhal nařízení AETR. Proto jsme po dohodě s dopravní firmou otevřeli transparentní účet pro tyto děti, u Fio banky, kde se za vedení účtu neplatí žádné poplatky. Číslo účtu je 2401452883/2010, peníze budou prozatím shromažďovány na tomto účtu až do rozhodnutí soudu o opatrovnictví.

K nehodě jsme se dostali díky informaci od Kinderkamioňáků, kteří jsou naší silnou skupinou podporovatelů.

Odkaz  na nehodu:

Odkaz na transparentní účet:

Nehoda, která připravila děti o mámu