Ať jejich cesta není již nikdy trnitá

Nadace Truck HELP pomáhá již mnoho let pozůstalým po tragických nehodách řidičů profesionálů, kteří zahynou při výkonu svého povolání a zanechají děti do 18 let. Pomoc počívá v měsíční finanční podpoře, ale také v příspěvcích k narozeninám, Vánocům, mimořádné podpoře rodiny v nouzi a psychické podpoře na společných letních pobytech. Trvá do ukončení středoškolských studií dítěte, maximálně však do 19 let věku.

Naše nadační rodiny, které podporujeme již osmnáct let, žijí po celé České republice, většinou na malých vesničkách nebo menších městech. A protože jsou rozesety po všech koutech a přes rok není kvůli vzdálenosti i času reálné se vzájemně potkat, nejvíc se rodiny těší na společný prázdninový pobyt. Jedná se o týden plný zábavy, přátelských setkání, povídání a společně stráveného času většinou u moře, letos kvůli přetrvávajícím problémům s koronavirovou epidemií v České republice. Hlavní pomocí je ale pravidelná finanční podpora, kterou obdrží každý měsíc maminka na účet, na jedno dítě je to částka 1 500 Kč. Za silnou motivační podporu považujeme příspěvek za pěkné vysvědčení dvakrát do roka. A na závěr roku děti rozradostníme dárkem pod stromeček podle jejich výběru. Tentokrát chceme zmínit ještě jiný druh podpory, a to dárky k narozeninám. Na naše dětičky myslíme i v tento jejich významný den, k jejich výročí narození posíláme poštou přáníčko a na účet příspěvek 1 000 Kč. Ve chvíli, kdy naše děti dosáhnou 18ti let, se stávají dospělými, ale přesto ještě často studují a žijí s mamkou. Protože se ale v tu chvíli blíží ukončení naší podpory a „vyslání“ dítěte do života, k osmnáctým narozeninám jim dáváme mimořádný příspěvek na dárek ve výši 10 000 Kč a společně tuto událost slavíme na našem pracovišti.

Letos oslavily toto krásné jubileum  hned čtyři nadační děti. Vzhledem k pandemické situaci jsme se bohužel nepotkali osobně. Leoš Zálešák, kterého nadace podporuje od 1. prosince 2008, dosáhl plnoletosti letos v květnu. K tomuto významnému jubileu si za příspěvek pořídil velkou šatní skříň do svého pokoje. Martina Chramostová, kterou nadace TH podporuje od 1. června 2017, dosáhla plnoletosti letos v dubnu. Za příspěvek úspěšně absolvovala autoškolu. Kristián Káčerek, kterého nadace TH podporuje od 1. června 2011, dosáhl plnoletosti letos v srpnu. Za příspěvek si pořídil notebook k dalšímu studiu. Jan Törkel, kterého nadace TH podporuje od 20. dubna 2014, dosáhl plnoletosti letos v září.Za příspěvek od nadace si pořídil počítač. Letošním jubilantům přejeme hodně zdraví a štěstí do života, aby jejich cesty vedly vždy správným směrem a aby na nich potkali jen samé skvělé lidi. GRATULUJEME!

Ať jejich cesta není již nikdy trnitá
Přesunout se na začátek
academy turkeydershane ankara dershane fiyatları